Leskovac: 4. dan festivala LIFFE, 22.09.2017.

4. dan festivala LIFFE započeo je konferencijom za novinare u holu Leskovačkog kulturnog centra, na kojoj su govorili Robert Naskov, producent filma „Oslobođenje Skoplja“, Alen Drljević, reditelj filma „Muškarci ne plaču“ i Igor Šterk, reditelj slovenačkog filma „Pođi z mano“.

Na konferenciji je govoreno o festivalu i o potrebi da se razmenjuju filmovi iz bivših Jugoslovenskih republika, kontinuirano tokom cele godine, a ne samo na festivalima.

U 18,00 sati, takođe u holu LKC-a, održana je i promocija knjige „Dragan Gaga Nikolić – gospodin mangup“, koju je priredila Radmila Stanković. Na promociji su pored nje učestvovali i Darko Bajić, reditelj, kao i Silvija Luks, poznata Jugoslovenska novinarka, inače, lični prijatelj Dragana Nikolića.

Evocirane su uspomene na velikana pozorišne i filmske umetnosti i izraženo zadovoljstvo kvalitetom knjige koja je ovom prilikom promovisana.

U večernjim satima u sali Narodnog pozorišta, premijerno u Srbiji prikazan je bosansko-hercegovački film „Žaba“, reditelja Emira Jukića, koji se i poklonio leskovačkoj publici. Pored njega, publici se predstavio i poznati bosanski reditelj Ademir Kenović, koji je producent ovog filma i Darko Bajić, kao domaćin festivala.