Bioskop LKC-a: FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN (11.-14.07.2019.)

Bioskop Leskovačkog kulturnog centra od 11. do 14. jula 2019.

Projekcije filmova od 17h, ulaz slobodan

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN: CIKLUS NOVI FRANCUSKI FILM

U okviru serijala Francuskog filmskog karavana, koji Leskovački kulturni centar organizjuje u saradnji sa Francuskim institutom iz Beograda, biće prikazan ciklus filmova pod nazivom Novi francuski film.

Izbor premijernih filmova savremene francuske produkcije približiće leskovačkoj publici nove tendencije najvažnije evropske kinematografije.

Program:

Četvrtak, 11. jul – 17h

SEĆANJA (Francuska, 2014, 92’)

Režija: Jean-Paul Rouve

Uloge: Michel Blanc, Annie Cordy, Chantal Lauby, Mathieu Spinosi

Kada njegova 85 godišnja baka jednog dana iznenada nestane iz svog staračkog doma, Roman kreće u potragu za njom, negde u svojim sećanjima. Po romanu Davida Foenkinosa, delikatan porodični portret u kome Annie Cordy, čarobna u svom polutonskom registru, daleko od uspeha na sceni, oživljava baku koja život vidi daleko i voli ga još više.

Petak, 12. jul – 17h

LJUBOMORA (Francuska, 2017, 97’)

Režija: David Foenkinos, Stéphane Foenkinos

Uloge: Karin Viard, Dara Tombroff, Anne Dorval

Natali Peše, razvedena profesorka književnosti, menja raspoloženje od danas do sutra, od brižne do bolesno ljubomorne majke. Njena prva meta, divna osamnaestogodišnja ćerka, Matilda, igračica klasičnog plesa. Međutim, njen opseg se ubrzo širi i na prijatelje, kolege, pa čak i komšije. Između uzburkane komedije i psihološke neizvesnosti, pratimo neočekivano ljuljanje emocija jedne žene.

Subota, 13. jul – 17h

LICE ANĐELA (Francuska, 2018, 108’)

Režija: Vanessa Filho

Uloge: Marion Cotillard, Ayline Aksoy-Etaix, Alban Lenoir

Marlen, mlada i neodgovorna žena, živi sama sa svojom osmogodišnjom ćerkom. Jedne noći, nakon što je upoznala mladića u klubu, odlučuje da ode, ostavlja ćerku prepuštenu samoj sebi. Film predstavljen na Kanskom festivalu 2018 godine, u selekciji “Izvestan pogled”.

Nedelja, 14. jul – 17h

BROJ JEDAN (Francuska, 2017, 110’)

Režija: Tonie Marshall

Uloge: Emmanuelle Devos, Suzanne Clément, Richard Berry

Emanuel Blaše je briljantni inženjer, popela se na vrh svoje kompanije u izvršni odbor. Jednog dana, mreža uticajnih žena ponudila je da joj pomogne kako bi preuzela vođstvo kompanije CAC40. Emanuel bi bila prva žena na takvoj poziciji. Međutim u sferama u kojima još uvek dominiraju muškarci, gomilaju se kako profesionalne tako i intimne prepreke. Osvajanje je uzbudljivo, ali znači i rat.