Bioskop LKC-a: Repertoar do 10.04.2019.

Film: SREĆAN KAO LAZARO

Format: 2D
od 05.04. do 10.04.2019.
Projekcije filma od 17.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Trajanje filma: 120 min.
Žanr: drama
Režija: Alice Rohrwacher
Uloge: Nicoletta Braschi, Sergi López, Alba Rohrwacher…

Sadržaj:
Ovo je priča o susretu Lazara, mladog seljaka koji zbog svoje dobrote često bude pogrešno shvaćen, i Tankredija, mladog plemića prokletog zbog svoje bogate mašte. Život u njihovom izolovanom selu Inviolata kontroliše užasna Marćesa Alfonsina de Luna, kraljica cigareta. Poverenje između Tankredija i Lazara je toliko veliko da Tankredi pita prijatelja da mu pomogne da iscenira svoju otmicu. Njihovo prijateljstvo je toliko čvrsto da Lazaro putuje kroz vreme u potrazi za Tankredijem. U velikom gradu, Lazaro izgleda kao samo mali deo prošlosti.

Film: DAMBO

Format: 3D
od 05.04. do 10.04.2019.
Projekcije filma od 19.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 300 din.

Trajanje filma: 113 min.
Žanr: porodični, fantazija
Režija: Tim Burton
Uloge: Nebojša Milovanović, Dragan Mićanović, Milenko Pavlov, Nina Janković…

Sadržaj:
Iz studija Dizni i od vizionara, čuvenog reditelja, Tima Bartona, stiže nam potpuno nova, igrana avantura DAMBO, inspirisana voljenim klasikom koji slavi različitost, u kome se neguje porodica i u kome snovi lete. Vlasnik cirkusa (Deni DeVito) angažuje bivšu zvezdu Holta Fariera (Kolin Farel) i njegovu decu da se staraju o novorođenom slončetu, čije ga ogromne uši čine predmetom ismevanja u cirkusu koji se već bori za opstanak. Ali, kada oni otkriju da Dambo može da leti, cirkus se vraća na velika vrata privlačeći ubedljivog preduzetnika V. A. Vandevera (Majkl Kiton) koji skuplja neobične debelokošce za njegov novi, veći od života šou. Dambo će se vinuti do novih visina zajedno sa šarmantnom i spektakularnom umetnicom Kolet Maršant (Eva Grin), dok Holt ne sazna da se ispod platna cirkusa kriju mračne tajne.

Film: MI (Us)

Format: 2D
od 04.04. do 10.04.2019.
Projekcije filma od 21.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Trajanje filma: 120 min.
Žanr: horor, triler
Režija: Jordan Peele
Uloge: Elisabeth Moss, Lupita Nyong’o, Anna Diop, Yahya Abdul-Mateeen II, Winston Duke…

Sadržaj:
Dobitnik Oskara i vizionar, Džordan Pil, vraća se sa novim, košmarnim filmom, koji je napisao, režirao i producirao.
Film MI je smešten u sadašnjost, na legendarnu obalu Severne Kalifornije. Glavnu ulogu tumači oskarovka Lupita Njongo, kao žena koja se vraća na mesto kraj obale mora gde je odrastala, sada sa mužem (Vinston Djuk iz Crnog pantera) i dvoje dece, kako bi proveli idiličan odmor kraj mora. Progonjena neobjašnjivom i nerazjašnjenom traumom iz prošlosti i nizom jezivih slučajnosti, Adelaida oseća da joj paranoja dostiže vrhunac i da se nešto jako loše prikrada njenoj porodici.
Nakon iscrpljujućeg dana na plaži, porodica se vraća u svoju vikendicu. Kada se tama spustila, Vilsonovi su primetili siluete četiri osobe koje stoje pred njihovom kućom, držeći se za ruke. MI je priča o brižnoj porodici koja se bori protiv zastrašujućeg i surovog protivnika: iskrivljene verzije sebe samih.