Bioskop LKC-a: Repertoar do 13.02.2019.

Film:  KO SE BOJI VUKA JOŠ

Format: 3D
od 07.02. do 12.02.2019.
Projekcije filma od 17.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 300 din.

Trajanje filma: 80 min.

Žanr: animirani, avantura, komedija

Režija:  Vladimir Nikolaev

Sinhronizovano

Sadržaj:

U gradiću u kome ovce i vukovi žive u miru, pojavljuju se dva gosta, polarna lisica i mala ovca. Niko ne očekuje u kakav problem će ih oni dovesti, a moraće da se udruže da bi prebrodili opasnost. Samo timski rad može da reši probleme i pomogne im da se suoče sa izazovima, jer su zajedno jači.Film: KRIVICA

Format: 2D
od 07.02. do 12.02.2019.
Projekcije filma od 19.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Trajanje filma: 85 min.

Žanr: triler

Režija:  Gustav Möller

Uloge: Jakob Cedergren, Jakob Ulrik Lohmann, Morten Thunbo…

Sadržaj:

Jedan od najvećih evropskih filmskih hitova, film Krivica, svakako opravdava teoriju da skandinavski trileri već duže vreme prete da ugroze holivudsko prvo mesto u proizvodnji filmova tog žanra.
Jedan jedini glumac poveo nas je ovaj put kroz celu otmicu, bežanje, spasavanje. Policajac suspendovan sa ulice, dežurni u dispečerskom centru za pružanje prve pomoći, nateran da sluša o povređenim kolenima i opljačkanim mušterijama prostitutki, pred kraj večernje smene samo uz pomoć telefona kreće u izbavljanje otete žene. Njegov angažman propraćen ličnom dramom koju u to vreme proživljava uvlači gledaoca u napetost koju oseća i sam policajac pokušavajući da pomogne žrtvi iako je kilometrima udaljen od nje.

Film:  MULA

Format: 2D
od 07.02. do 13.02.2019.
Projekcije filma od 21.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Trajanje filma: 116 min.

Žanr: krimi,drama

Režija:  Clint Eastwood

Uloge: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Taissa Farmiga…

Sadržaj:

Dobitnik nagrade „Oskar“ Klint Istvud se prvi put nakon 2009. godine i filma „Gran Torino“ nalazi na dve strane, rediteljskoj i glavnoj ulozi. Klint Istvud režirao je film prema scenariju Nika Šenka koji je inspirisan člankom Njujork Tajmsa.
Istvud je u ulozi Erla Stouna, čoveka u svojim osamdesetim koji je bankrotirao, sam je i čeka hipoteku nad svojim poslom, kada mu ponude posao u kojem samo mora da vozi . Čini se prilično lako, ali Erl zapravo postaje mula meksičkog kartela. Posao mu jako dobro ide, čak toliko dobro da mu povećaju „teret“, a njega proglase glavnim rukovodiocem. Erl se vrlo brzo nađe i u centru interesa policije, DEA agenta Kolina Bejtsa. Iako su njegovi problemi s novcem sada stvar prošlosti, Erlove greške iz prošlosti počinju da izranjaju, a pitanje je hoće li imati dovoljno vremena da ispravi sve te greške pre nego ga sustignu ruka pravde ili kartel za koji radi.