Bioskop LKC-a: Repertoar do 28.02.2018.

Film: S LJUBAVLJU, VINSENT: MISTERIJA VAN GOGA
Format: 2D
od 22.01. do 28.01.2018.
Projekcije filma od 17.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Trajanje filma: 97 min.
Režija: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Uloge: Douglas Booth, Chris O’Dowd, Saoirse Ronan, Jerome Flynn…

Sadržaj:

Život i kontroverzna smrt Vinsenta van Goga ispričana preko njegovih slika i likova na njima. Intriga se otkriva kroz intervjue s likovima koji su bili najbliži Vinsentu i kroz dramatičnu rekonstrukciju događaja koji su doveli do njegove smrti. Film prikazuje 120 van Gogovih najpoznatijih slika. Radnja, koja je preuzeta iz 800 pisama koje je slikar sam napisao, vodi nas do značajnih ljudi i događaja u vremenu pre njegove nočekivane smrti. Svaka scena naslikana je tehnikom kojom je i sam Vinsent slikao.

Film: JEZERO TAJNI
Format: 2D
od 22.02. do 28.02.2018.
Projekcije filma od 19.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Trajanje filma: 105 min.
Režija: Steven Quale
Uloge: Sylvia Hoeks, Ewen Bremner, J.K. Simmons….

Sadržaj:

Scenario potpisuje čuveni francuski režiser i scenarist Lik Beson uz majstora akcionih spektakala Ričarda Wenke, dok se režije prihvatio Stiven Kvale, česti saradnik slavnog Džejmsa Kamerona. Radi se o visokobudžetnom akcionom trileru čija se radnja vrti oko američkih marinaca koji pokušavaju da reše i davno zaboravljenu tajnu i pritom na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge. Glumačku ekipu predvodi Oskarom nagrađeni J.K. Simons uz Sulivana Stapletona (300: Uspon carstva) i Čarlija Bevlija (Sumrak saga).

Film: BERLINSKI SINDROM
Format: 2D
od 22.02. do 28.02.2018.
Projekcije filma od 21.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Trajanje filma: 116 min.
Režija: Cate Shortland
Uloge: Teresa Palmer,Max Riemelt,Matthias Habich,Emma Bading,Elmira Bahrami,Christoph Franken,Lucie Aron,Nassim Avat,Thuso Lekwape,Lara Marie Müller,Viktor Baschmakov,Matthias Russel,Mascha Wolf,Rene Barra….

Sadržaj:

Strasna romansa dovodi do opsesivnih odnosa, kada se australijska fotoreporterka budi jedno jutro u stanu u Berlinu i nije u mogućnosti da ode.