Bioskop LKC-a: Repertoar do 28.11.2018.

Film: GRINČ
Format: 3D
od 22.11. do 28.11.2018.
Projekcije filma od 17.00h,
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 300 din.,
Trajanje filma: 90 min.
Žanr: animirani, porodični, komedija, Režija: David Yates Uloge: Scott Mosier, Yarrow Cheney
Sinhronizovano

Sadržaj:

GRINČ je priča o neobičnom mrzovoljnom ciniku koji kreće u misiju da ukrade Božić, a čije se srce do kraja te avanture menja zahvaljujući neobuzdanom duhu devojčice koja veruje u Božić i čaroliji praznika. Duhovit, toplo i vizuelno očaravajući film pričaće nam univerzalnu priču o prazničnom duhu i nesavladivoj snazi optimizma. Grinč živi usamljeničkim životom u svojoj pećini, a jedino ko mu pravi društvo je njegov verni pas, Maks. Pećina je prepuna izuma i inovativnih sprava koje zadovoljavaju njegove svakodnevne potrebe, a jedino kada sreće svoje susede jeste kada ostane bez hrane i mora da ide do grada u nabavku. I svake godine, pred Božić, Grinča sve više i više nervira sve veća i svetlija i glasnija praznična atmosfera. Kada grad objavi da je u planu ukrašavanje tri puta veće jelke nego do tada, Grinč shvata da je jedino šta mu preostaje kako bi sebi obezbedio malo mira i tišine, da ukrade Božić. Kako bi to izveo, rešio je da se maskira u Deda Mraza.

 

Film: FANTASTIČNE ZVERI – GRINDELVALDOVI ZLOČINI
Format: 3D
od 23.11. do 28.11.2018.
Projekcije filma od 19.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 300 din.
Trajanje filma: 133 min.
Žanr: fantazija, avantura
Režija: David Yates
Uloge: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler..

Sadržaj:
U novom nastavku Fantastičnih zveri, pratimo Njuta Skamandera i Albusa Dambldora u nastojanjima da stanu na kraj mračnom čarobnjaku Gelertu Grindelvaldu. U knjizi „Hari Poter i relikvije smrti” čitaoci su mogli saznati da su Albus i Gelert nekad bili vrlo bliski, pre nego što su postali najgori neprijatelji. Osećaj magije u ovom filmu je gotovo stvaran. Odlična ekipa koja stoji iza filma naslućuje kako je drugi nastavak Fantastičnih zveri prava filmska poslastica koja se nikako ne sme propustiti.

Film: JUŽNI VETAR
Format: 2D
od 23.11. do 28.11.2018.
Projekcije filma od 21.15h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Od 24. do 28. novembra cena ulaznice 150 din.

Trajanje filma: 125 min.
Žanr: Krimi
Režija: Miloš Avramović
Uloge: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Shopov, Ivaylo Zahariev

Sadržaj:
U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme.
Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno zameri brutalnom narko klanu.