Bioskop LKC-a: Repertoar do 28.12.2018.

Film: SPAJDERMEN – NOVI SVET
Format: 3D
od 20.12. do 28.12.2018.
Projekcije filma od 17.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 300 din.

Žanr: animirani, akcija, avantura
Trajanje filma: 117 min. 
Režija: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman
Sinhronizovano

SADRŽAJ
Nova Spajdermen priča nateraće vas da preispitate sve što ste do sada znali o Piteru Parkeru i njegovoj transformaciji u Spajdermena, U priču nas uvodi tinejdžer iz Bruklina Majls Morales koji nam otkriva neograničene mogućnosti Spajdermen sveta, ali i to da nije sam. Majlsu će pozavideti mnogi jer ima najneobičnijeg učitelja na svetu koji ga podučava, spašavanju sveta. Ali stvari nisu onakve kakvim se čine na prvu loptu, a nova iznenađenja pojavljuju se na svakom koraku.

Tajna čarobnog napitka je nova filmska adaptacija o pustolovinama nepobedivih junaka koji pred veliko platno dovode celu porodicu. U ovoj priči Čudomiks odlučuje da je vreme za osiguranje budućnosti sela pa zajedno s Asteriksom i Obeliksom kreće u potragu za mladim druidom kojem može preneti tajnu o čarobnom napitku koji osigurava trajnu zaštitu.

Film: YOU GO TO MY HEAD
Format: 2D
od 17.12. do 23.12.2018.
Projekcije filma od 19.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Na pustom delu Sahare, misteriozna automobilska nesreća ostavlja mladu ženu izgubljenu i samu. Džejk, arhitekta koji je odvodi najbližem lekaru i saznaje da ona pati od post-traumatske amnezije. Očaran njenom lepotom, Džejk se predstavlja kao njen muž, daje joj ime Kiti i počinje da stvara život za kojim je uvek žudeo. Kako je vreme prolazilo, Kiti se polako zaljubljuje u arhitektu, ali kada prošlost ispliva na površinu, Džejk je sve više u strahu da će izgubiti ljubav svog života.

Film: AKVAMEN
Format: 3D
od 20.12. do 23.12.2018.
Projekcije filma od 21.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 300 din.

Žanr: akcija, avantura
Trajanje filma: 143 min. 
Režija: James Wan
Uloge: Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson, 
Nicole Kidman

SADRŽAJ
Akvamen otkriva priču u kojoj mladi Artur Kari saznaje da je naslednik trona podvodnog kraljevstva Atlantide u koje se mora vratiti i spasiti svoj narod. Uz Džejsona Momou u ulozi kralja mora, u filmu se pojavljuje još veliki broj fantastičnih glumaca. Orma (Ocean Master) glumi Patrik Vilson, Amber Hard glumi kraljicu mora Meru, a Vilijan Defo je Akvamenov saveznik, Vulko. Dobitnica nagrade „Oskar“ Nikol Kidman glumi kraljicu Atlanu, dok je Temuera Morison preuzeo ulogu Akvamenovog oca.

Žak radi kao novinar za regionalne novine u Francuskoj. Njegova reputacija kao istraživača privlači pažnju Vatikana, koji ga angažuje da vodi projekat istraživanja ostavštine svetog prikaza u malom francuskom selu.

Po njegovom dolasku, upoznaje mladu početnicu Anu, koja tvrdi da je lično prisustvovala prikazu Device Marije. Ona je prikupila puno pristalica u selu, ali je razapeta između svoje vere i mnogih primedbi koje dobija. Suprotstavljen viđenjima sveštenstva i skeptika, Žak počinje da sumnja u svoj sistem verovanja.