Buč Kesidi održaće veliki samostalni koncert u Nišu u subotu, 21. maja

Pančevački sastav Buč Kesidi održaće veliki samostalni koncert u Nišu u subotu, 21. maja u u Dvorištu Univerziteta (Banovina), od 21h. Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Tickets.rs i Gigistix po ceni od  1.000 dinara, dok će neposredno pre koncerta cena karte biti 1.200 dinara!

Ovo će ujedno biti prvi nastup benda nakon dva unapred rasprodata koncerta u Nišu 2019. godine, kada su nastupili u klubu Feedback.  Buč Kesidi trenutno radi na novom albumu i neke od novih pesama publika će imati prilike da čuje uživo u Nišu.

Prodajna mesta:

ONLINE:
Tickets.rs: https://new.tickets.rs/tour/buc_kesidi_238
GigsTix: http://gigstix.com/sve…/6-koncerti/3563-buc-kesidi-2022

PRODAJNA MESTA U NIŠU:
KNJIŽARE VULKAN
» Vizantijski bulevar 1 (Roda centar), svaki dan od 09 do 22h
» Obrenovićeva 42 (SC Forum), svaki dan od 10 do 22h
» Bulevar Nemanjića 11b (Delta Planet), svaki dan od 9 do 22h od 22.4.2021.

KNJIŽARE DELFI
» Delfi Knjižara, Obrenovićeva 3
» Delfi Knjižara TC Stop Shop – Niš, Bulevar Medijana 21g

OSTALA MESTA
» Knjižara Indigo Niš, Obrenoviceva 39, Niš
» Big Star Travel, Cara Dušana 84a, Niš,

i OMV pumpe (Dimitrija Tucovića bb, Bulevar 12. februara bb, Bulevar Vizantije bb), Niš.

Biografija:

„Buč Kesidi“ je, kako sami kažu, „levoruki disko pop-rok elektro boj bend duo“ iz Pančeva. Čine ga prijatelji iz srednje škole Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), koji zajedno sviraju od 2013. godine. Početak uspeha benda vezuje se za 2016. godinu kada izbacuju prvi studijski album „Posesivno-ospulsivni hospul“.
Dve godine nakon toga, 2018. počinju da rade na novom albumu, na kom isprobavaju novi zvuk uz pomoć sintisajzera i semplova. Krajem 2018. godine izlazi singl „Nema ljubavi u klubu“, koji vrlo brzo postaje veliki hit. Upravo ta numera je bila prelomna tačka u karijeri benda.

https://www.youtube.com/watch?v=CaZOa3KvfA0

Tokom 2019. godine objavili su još tri singla i spota – „Đuskanje ne pomaže“, „TIHO“ i „Subota“, da bi krajem godine izašao i album „Euforija“.
Bend je dostigao regionalnu popularnost, o čemu svedoče milionski pregledi na YouTube-u, posećeni koncerti, kao i nagrade za koje su nominovani i koje su  osvojili. Neke od njih su nominacija IMPALE za Evropski nezavisni album godine, GODUM nagrada za najbolje mlade snage 2020, 2020 MAC Awards – Alternativna pop numera godine (za Nema ljubavi u klubu), ELLE Style Awards 2020 – Up-And-Coming Artist nagrada, RUNDA nagrada 2020 – Najbolja pesma (za singl Nedelja ujutru), Adria Muzzik Video Awards – Najbolji video (za spot za pesmu TIHO).

Na jesen 2020. godine objavili su vinil albuma „Euforija“. Limitirana serija od petsto crvenih ploča rasprodata je za nekoliko dana. Bend je prošle godine nastupio na gotovo svim najbitnijim domaćim festivalima a kruna sezone su svakako koncert kod Pobednika u Beogradu i pet uzastopnih rasprodatih koncerata u Zagrebu. Bend je prošle godine publici predstavio i film Euforija uživo koji je prikazan u bioskopima širom regiona.