Izložba radova Jovane Đorđević – „Zamrznuti trenutak devastacije“

U Galeriji Narodnog muzeja u Leskovcu će u sredu, 21.12.2022. godine sa početkom u 18 sati biti otvorena izložba radova Jovane Đorđević pod nazivom „Zamrznuti trenutak devastacije“.

Jovana Đorđević je rođena 1990. godine u Leskovcu. Diplomirala je na grafičkom odseku u klasi prof. Biljane Vuković, kod koje završava i master studije. Kasnije, 2014. godine upisuje doktorske studije na grafičkom odseku FLU, u klasi prof. Žarka Smiljanića koje završava 2021. godine. Učesnik je brojnih likovnih izložbi i izložbi iz oblasti fotografije u Srbiji i inostranstvu. U istim oblastima dobitnik nekoliko nagrada i više priznanja. Član je ULUS – a i asistent je na Fakultetu umetnosti u Nišu.

„Izložba Zamrznuti trenutak devastacije prikazuje istraživački proces umetnice Jovane Đorđević pri kreiranju crteža na ručno pravljenom papiru, koji je ona sprovela tokom svog višegodišnjeg umetničkog delanja. Ona bira jedan motiv, tačnije jednu atmosferu, koju provlači kroz čitavu seriju radova, poigravajući se sa osnovnim likovnim elementima kao što su linija, površina, tekstura i boja.“ – kaže Jasmina Zlatković, istoričar umetnosti.