Književni susret sa Vesnom Kapor, dobitnicom nagrade „Meša Selimović” za najbolju knjigu 2021. godine

U četvrtak, 19. maja 2022. godine u 18.00 časova u Čitaonici Biblioteke, Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu i Ogranak SANU u Nišu, organizuju „KNjIŽEVNI SUSRET – VESNA KAPOR“.

Gosti književnog susreta su Vesna Kapor, prof. dr Goran Maksimović i Ana H. Jović, diplomirani filolog za književnost i srpski jezik.

U programu učestvuju i učenici Muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu i narator Gorica Doderović.

Vesna (Samardžić) Kapor rođena je u Nevesinju. Filološki fakultet završila u Beogradu. Objavila roman „Tri samoće“, zbirke priča: „Po sećanju se hoda kao po mesečini“, „Venac za Oca“, kratku prozu „Kao što i vama želim“ i knjigu „Nebo, tako duboko“. Dobila nagrade: „Laza Kostić“, „Miloš Crnjanski“, „Danko Popović“, „Kondir Kosovke devojke“ i „Meša Selimović“ za najbolju knjigu 2021. godine za roman „Nebo, tako duboko”. Dobitnica je Povelje zahvalnosti Filološkog fakulteta u Beogradu za izuzetan doprinos i uspešnu saradnju u razvoju nastave, jezika, književnosti i kulture. Proza Vesne Kapor prevedena je na ruski, makedonski i mađarski jezik. Radi u Studentskom kulturnom centru u Beogradu kao urednik književnog programa.