Koncert Beogradskog kamernog orkestra LJUBICA MARIĆ u Leskovcu

Beogradski kamerni orkestar LJUBICA MARIĆ

Petnaest godina rada na očuvanju i prezentovanju srpske umetničke muzike za kamerni orkestar

Koncert: Maska sećanja

Sreda, 3. 11. 2021.     19:00                                                           Leskovački kulturni centar

Nekim čudnim tokom zbivanja, u poslednje četiri godine napustili su nas Vlastimir Trajković, Vuk Kulenović, Mirjana Živković, Zoran Hristić, Jugoslav Bošnjak, Aleksandar Vujić, Isidora Žebeljan. Mnogi od preminulih autora nisu ni kročili u poslednju etapu života, koju je moglo da obeleži na desetine novih dela. Za sve njih BKO Ljubica Marić bio je duboko i iskreno vezan, jer su se brojna njihova dela redovno nalazila na njihovom repertoaru od osnivanja, a održali su i veliki broj autorskih večeri sa muzikom ovih kompozitora.

Za koncert u Leskovcu načinili su suženi izbor dela, koja imaju međusobnu interakciju, ali uz želju da u narednom periodu realizuju još dva koncerta, na kojima bi predstavili i ostale srpske kompozitore. Dela su odabrana tako da na referentan način predstavljaju autore, njihove stilske tendencije, a opet da se u sklopu istog programa dobro slažu, kako bi utisak celokupnog programa bio jedinstven za publiku u celini.

Solisti će biti Zoran Anić, gitara i Aneta Ilić, sopran. Dirigent je Rade Pejčić. Koncert je pomognut sredstvima Ministarstva kulture i informisanja i Sokoja.

Koncert će biti održan u sredu, 3. novembra 2021. godine sa početkom u 19 časova u Velikom holu LKC. Organizator koncerta je Leskovački kulturni centar. Ulaz je slobodan.