Koncert „Nešto lepo“ Gradski dečiji hor ZVEZDICE, 16.12.2019. od 20.00h

Gradski dečiji hor „Zvezdice“ sedamnaest godina traje na muzičkoj sceni Leskovca i svedoči o lepoti, virtuoznosti i visokim umetničkim dometima potvrđenim brojnim nagradama, priznanjima, plaketama, medaljama kao i o jedinstvenom umetničkom poduhvatu kojim su dosanjani snovi, vizije i ambicije.

Gradski dečji hor „Zvezdice“ stigao je do Mokranjčevih dana u Negotinu, Kolarčevog narodnog univerziteta u Beogradu, Banskog dvora u Banja Luci, Ohrida, Skoplja, Bratislave, Beča, Praga, Poznanja, Maribora, Riminija, Temišvara, Drezdena, i svojim muzikalnim, vokalnim i tehničkim kvalitetima dosegao visoke zahteve serioznog muziciranja.  Nastupao je sa Simfonijskim orkestrom RTS-a i Kamernim orkestrom „Amorozo“. Nosilac je značajnih nagrada i priznanja.

O horu su pisali mnogi. Prema mišljenju kritičara časopisa „NIN“ jedan od koncerata „Zvezdica“ svrstan je u 5 najznačajnijih muzičkih događaja u 2014. godini u Srbiji. Dobitnik je dve Oktobarske nagrade Grada Leskovca za izuzetan doprinos u oblasti kulture i Svetosavske povelje Grada Leskovca.

Kontinuitet i istrajnost glavni su atributi ovog hora. Uz ime hora i horskih 17 godina životno je vezano ime osnivača, dirigenta, umetničkog rukovodioca i pedagoga dr Jelene Cvetković Crvenice.

Koncert

‘’Nešto lepo’’

Gradski dečiji hor ‘’Zvezdice’’

Dirigent: Jelena Cvetković Crvenica

16. decembar 2019. 20.00

Veliki hol LKC

Pokrovitelji: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Leskovac

Organizator koncerta: Leskovački kulturni centar