Leskovac: Drum Dum Fest 008 otvara svoja vrata

Drum Dum Fest 008 otvara svoja vrata. Na osmom Drum Dum festu, koji će biti održan 13. i 14. jula u Leskovcu, publici će biti predstavljeni, kao i prethodnih godina, najbolji bubnjari iz Srbije i regiona.

Prvog dana Festivala svi  koji se tih dana budu našli u Leskovcu, imaće prilike da pogledaju izložbu fotografija „Objektivom kroz muziku“, posete promociju knjige „Rokenrol u kandžama interneta 2“ i „Seljobriti kaži 2“. Naravno, pažnja se uvek posvećuje i najmlađima, te će biti održane i bubnjarske radionice.

Organazitaori su deo programa posvetili mladim nadama, tako da će druge festivalske večeri, u programu DDF kids biti predstavljeni najmlađi bubnjari (do 15 godina), a tu je i takmičarski deo za DDF teense, gde će palice ukrstiti najbolji mladi bubnjari uzrasta od 15 do 21 godine koji se budu prijavili do 20. juna preko formulara koja se nalazi na sajtu www.drumdumfest.com  i poslali video snimak (min. 30 sec) na ddftakmicar@gmail.com. Za najbolje učesnike obezbeđene su novčane nagrade.

DDF teens treba da izvedu jednu kompoziciju u trajanju do 5 minuta i drum solo u trajanju do 5 minuta. DDF teens mogu koristiti matrice, ili izvesti kompoziciju sa bendom. I ove godine organizatori neće naplaćivati kotizacije za učesnike, a troškove dolaska i boravka na festivalu snosi takmičar. Takmičenje je otvoreno za učesnike iz zemlje i inostranstva.

Prijave za DDF kids mogu se slati preko istog formulara i svoje snimke najmlađi mogu poslati na isti mejl kao i DDF teens. DDF kids treba da izvedu program po slobodnom izboru, u trajanju do 5 min.

Organizatori takođe pozivaju i sve zainteresovane mlade ljude koji bi želeli da budu deo DDF tima da se prijave za volontere tako što će svoje biografije poslati na mejl  ddfvolonteri@gmail.com

Uskoro očekujte još informacija o programu ovogodišnjeg Drum Dum Festivala 008!