Leskovac: Koncert flautistkinje Minje Mačetić (27.04.2018. od 20.00h)

U petak, 27. aprila 2018. godine u 20 časova u Svečanoj sali grada Leskovca u okviru Serijala koncerata 2017. biće održan koncert flautistinje Minje Marčetić, doktoranda na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Minja Marčetić (1991) je završila osnovno muzičko obrazovanje kao đak generacije u Vršcu. Školovanje nastavlja u Beogradu, u muzičkoj školi „Josip Slavenski“, uporedo na vokalno-instrumentalnom i teoretskom odseku pod stručnim nadzorom Miomira Simonovića, redovnog profesora na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Diplomirala je, kao student generacije, i završila master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi redovnog profesora Miomira Simonovića. Za akademsku 2014/15. godinu dobitnik je nagrade iz fonda Branislava i Jakova Srejovića za postignut najviši nivo izvođaštva na master diplomskom ispitu studijskog programa duvačkih instrumenata. Višestruko je nagrađivana različitim stipendijama i priznanjima (stipendija Ministarstva prosvete, stipendija Fondacije Hemofarm, stipendija Fonda za mlade talente „Dositej Obradović“, stipendija međunarodne letnje akademije „isa“ Univerziteta za muziku i izvođačke umetnosti u Beču, stipendija u okviru Erasmus+ programa). Kao Erasmus stipendista, II godinu doktorskih akademskih studija završava na Aristotel Univerzitetu u Solunu iz oblasti muzikoterapije na muzikološkom odseku sa praksom na klinici za decu sa posebnim potrebama „Kdap“ pod mentorstvom prof. dr Dore Psaltopulu – Kamini (Dora Psaltopoulou – Kamini). Trenutno je na trećoj godini doktorskih akademskih studija i zaposlena je kao nastavnik flaute u osnovnoj muzičkoj školi „Nevena Popović“ u Beogradu.

Nastupala je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, na kojima je osvajala značajne nagrade i priznanja i održala mnogobrojne resitale. Posebno se izdvaja solistički koncert u Italiji na festivalu „Nei Suoni dei Luoghi”.

Minju Marčetić će na koncertu u Leskovcu nastupiti u klavirskoj saradnji sa Igorom Draževićem.
Organizator koncerta je Leskovački kulturni centar.