Leskovac: LKC – Filmovi do 31.01.2018.

Film: S LJUBAVLJU, VINSENT: MISTERIJA VAN GOGA
Format: 2D
od 25.01. do 31.01.2018.
Projekcije filma od 17.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Žanr: biografski, animirani
Trajanje filma: 97 min.
Režija: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Uloge: Douglas Booth, Chris O’Dowd, Saoirse Ronan, Jerome Flynn…

SADRŽAJ
Život i kontroverzna smrt Vinsenta van Goga ispričana preko njegovih slika i likova na njima. Intriga se otkriva kroz intervjue s likovima koji su bili najbliži Vinsentu i kroz dramatičnu rekonstrukciju događaja koji su doveli do njegove smrti. Film prikazuje 120 van Gogovih najpoznatijih slika. Radnja, koja je preuzeta iz 800 pisama koje je slikar sam napisao, vodi nas do značajnih ljudi i događaja u vremenu pre njegove nočekivane smrti. Svaka scena naslikana je tehnikom kojom je i sam Vinsent slikao.

Film: I TO JE ŽIVOT
Format: 2D
od 25.01. do 31.01.2018.
Projekcije filma od 19.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Žanr: komedija
Trajanje filma: 117 min.
Režija: Eric Toledano, Olivier Nakache
Uloge: Jean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve, Gilles Lellouche, Vincent Macaigne…

SADRŽAJ
Maks vodi firmu za organizovanje događaja skoro 30 godina. Tokom karijere isplanirao je stotine zabava, ali mu je takav život napokon dosadio. Danas je Pjerov i Helenin veliki dan. Venčavaju se u predivnom zamku iz 17. veka. Po običaju, Maks ništa nije prepustio slučaju, i sve je dovedeno do savršenstva. Konobari, kuvari, kuhinjsko osoblje, fotograf, bend, cvetni aranžmani – sve je na svom mestu. Međutim, venčanje iz snova lako bi se moglo pretvoriti u katastrofu koja klizi ka sigurnom fijasku. Turbulentne uspone i padove naizgled idealno organizovanog događaja gledaćemo kroz oči radnika zaduženih da najluđe probleme rešavaju u hodu – poput duhova! Jedini cilj – zabava mora da uspe!

Film: DOUŠNIK
Format: 2D
od 25.01. do 28.01.2018.
Projekcije filma od 21.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Žanr: drama
Trajanje filma: 115 min.
Režija: Steven Spielberg
Uloge: Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie, Bob Odenkirk…

SADRŽAJ
Dvoje najslavnijih glumaca svoje generacije, trostruka Oskarovka Meril Strip i dvostruki Oskarovac Tom Henks po prvi put zajedno u istorijskoj političkoj drami Stivena Spilberga. Radi se o istinitom događaju i aferi „Pentagon Papers“, odnosno ulozi koju su u njoj odigrale novine. Radnja je fokusirana na objavu pentagonskih dokumenata u Vašington Postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o vijetnamskom ratu. Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva odbrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Danijel Elsberg dostavio novinarima.