Leskovac: Pred večerašnji koncert „Dva sveta“ u SRC „Dubočica“ Željko Joksimović najavio da će radite muziku za Zlatno doba Leskovca

U okviru balkanske turneje Željko Joksimović će večeras, 06.12.2017. od 20,00 časova održati koncert “Dva sveta” u SRC “Dubočica”. Tim povodom, danas je održan prijem i konferencija za novinare u Svečanoj Sali Grada.

Gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović se zahvalio što se Leskovac našao na mapi ove turneje i najavio da će Željko Joksimović komponovati muziku za film “Zlatno doba Leskovca”, što je potvrdio i sam autor:

“Gospodin Šimunec me je kontaktirao pre više od 6 meseci, pošto se već 2 godine se vodim idejom da uradim film o Tomi Zdravkoviću sa Nikolom Perovićem, koji je napisao tu novelu i sa Draganom Bjelogrlićem, koji bi bio producent filma, a on me zvao tih dana vezano opet za Leskovac i okolinu – Šta misliš da uradiš jednu temu o Zlatnom dobu Leskovca? … Ispričao mi je sve o tome kako on zamišlja šta je Leskovac bio, šta će Leskovac biti… Ja sam to preliminarno prihvatio sa radošću, tako da i to možete očekivati od mene.”

“Pamtim sve nastupe u Leskovcu i posebno sam srećan što sada dolazim sa projektom “Dva sveta” koji objedinjuje tradicionalnu, pop rock muziku i moje kompozicije u nekom drugom aranžmanu. Po pesmi Tome Zdravkovića, koji je iz ovih krajeva, sam dao naziv i celom ovom projektu i srećan sam što počinjem koncert upravo u Leskovcu”, – rekao je naš poznati muzičar i kompozitor.

Ispred Grada i Turističke organizacije, gradonačelnik dr Goran Cvetanović, je uručio i prigodne poklone: knjigu “Zlatno doba Leskovca”, 2 slike i knjige o Jašunjskim manastirima.