Leskovačka biblioteka: Vreme popa i roka (Muzičko-poetsko veče, 29.04.2019.)

U izdanju Udruženja kompozitora Srbije nedavno je objavljena Antologija srpske popularne pesme sa podnaslovom „Vreme popa i roka“ koja obuhvata period od 1980. do 2000. godine. To je notno izdanje za glas i klavirsku i/ili gitarsku pratnju u kome se odabrane kompozicije prvi put javljaju na ovaj način.

Reč je o antologijskim ostvarenjima 43 kompozitora među kojima su i Bajaga, Bora Čorba, Kiki Lesendrić, Radomir Mihajlović Točak, Neša Galija i grupe EKV, Partibrejkers, Električni orgazam, YU grupa, Kerber …

Antologija popa i roka koja sadrži 48 kompozicija je poslednji deo „trilogije“ koju čine još dve Antologije srpske popularne pesme sa podnaslovima Vreme šlagera ( I tom, 2010. godine) i Vreme festivala ( II tom, 2015. Godine ), a koje zajedno obuhvataju period od 1930. do 2000. godine.

To su prva izdanja te vrste u istoriji srpske popularne muzike.

Antologiju će promovisati Rade Radivojević, kompozitor, aranžer i producent i Zoran Simjanović, kompozitor, profesor Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu, kao i pevači Žarko Dančuo, Isidora Mitić, Marija Janković, Ana Stojiljković i Marjan Mladenović.

Muzičko-poetsko veče održaće se u Čitaonici Biblioteke u petak, 29. marta 2019. godine, u 19 časova.