LKC: 11. Strings – Program

U organizaciji Leskovačkog kulturnog centra od 22. do 28. jula 2023. godine biće održan 11. STRINGS međunarodni festival i letnja akademija muzike. Festival je poznat kao jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u ovom delu Srbije koji za cilj ima popularizaciju umetničke muzike kao i razvoj mladih muzičkih talenata.

Leskovačka publika će imati priliku da vidi veliki broj događaja i umetnika iz zemlje i sveta. Pored izvođača iz Srbije biće zastupljeni i gosti iz Francuske, Ukrajine, Hrvatske i zemalja regiona.

Posebno bi istakli koncerte žive legende jugoslovenskog roka Dadu Topića, jednog od najboljih džez pijanista regiona Matiju Dedića koji će svirati opus svog oca Arsena Dedića kao i koncert simfonijskog orkestra Strings festivala sa solistima Valerijem Sokolivim i Damjanom Saramandićem za koji možemo reći da očekujemo da će biti u formi spektakla. Dirigent je Vitalij Protasov a za ovu priliku su se orkestru priključili muzičari iz Beogradske filharmonije i Simfonijskog orkestra RTS.

23.08.2021., Zagreb- Glazbenik Matija Dedic.
Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Otvaranje STRINGS festivala je u subotu, 22. 7. 2023. godine u 21 čas u Narodnom pozorištu Leskovac nakon čega će uslediti koncert Matije Dedića. Istog dana u 19 časova na Gradskom trgu će biti otvorena izložba fotografija ROCK MOMENTI autora Ivana Stojanovića iz Kragujevca a nakon toga i koncert Omladinskog kamernog orkestra Strings u Leskovačkom kulturnom centru. Dirigent je Rade Pejčić

Ulaz na sve događaje je slobodan osim za koncerte Matije Dedića za koji je cena ulaznice 500 dinara i Dade Topića za čiji nastup treba izdvojiti 1500 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti na biletari Leskovačkmog kulturnog centra svakog dana od 8 do 20 časova.