LKC: Dan domaćeg filma – SLATKO OD NIŠTA (05.12.2018.)

DAN DOMAĆEG FILMA

Film: Slatko od ništa
Reditelj: Boris Mitić
Produkcija: Srbija, Hrvatska, Francuska (2017)
Trajanje: 78 min.

Sreda, 05. decembra 2018.
Projekcije filma od 19.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Ulaz slobodan
Nakon projekcije filma razgovor sa Borisom Mitićem

Sinopsis:
Slatko od Ništa je satirična dokumentarna parabola u kojoj Ništa, umorno od našeg nerazumevanja, beži od kuće i dolazi da nam se obrati po prvi i poslednji put.
Dokumentarne kadrove Ničega snimali su desetine direktora fotografije u 70 zemalja, muziku su komponovali Pascal Comelade i Tiger Lilllies-i, a glas Ničega, koje nam se sve vreme obraća u stihu, odradio je Iggy Pop.

Biografija:
Boris Mitić je rođen 1977. godine u Leskovcu. Živeo je na nekoliko kontinenata, radio nekoliko godina za najveće svetske medije, shvatio nekoliko stvari i posvetio ostatak života kreativnom roditeljstvu, kreativnom fudbalu i kreativnim dokumentarcima. 4 filma, 200 festivala, 20 nagrada. Predaje personalizovanu dokumentaristiku širom sveta i igra brzopotezni šah za novce, koje potom troši na doručak.
Filmografija: Pretty Dyana (2003), Unmik Titanik (2004), Dovidjenja, kako ste? (2009), In Praise of Nothing (2017)

DDF
Filmski centar Srbije u saradnji sa DOK Srbija nastavlja sa realizacijom projekta „Dan domaćeg filma“, sa ciljem promocije domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju a zaslužuju da budu viđeni. Nakon projekcije, gledaoci imaju priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima.