LKC: Letnja umetnička škola – Leskovac, 12.-19.07.2018.

Univerzitet umetnosti u Beogradu tradicionalno organizuje Letnju umetničku školu kao interdisciplinarni istraživački projekat vezan za pojedine gradove u Srbiji. Ove godine grad u fokusu je LESKOVAC. Letnja umetnička škola održaće se od 12. jula do 19. jula 2018. godine u Leskovačkom kulturnom centru. Na Školi učestvuje 50 profesora i studenata iz zemlje i inostranstva koji će izučavati prošlost i tradiciju Leskovca.

Svečanost otvaranja Škole biće u četvrtak, 12. jula u 19 časova u Velikom holu
Leskovačkog kulturnog centra.

Na otvaranju će govoriti Zoran Erić, rektor Univerziteta umetnosti i dr Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca. U kratkom umetničkom programu učestovaće glumice Mina Cocić i Petra Dimitrijević, Kristina Denčić i Dragana Videnović, prateći vokali u orkestru „Bistrik“, te Ninoslava Stamernković, profesor solo pevanja, Dorotea Aranđelović i Anđela Jovanović, studentkinje solo pevanja.

 

LETNJA UMETNIČKA ŠKOLA – Leskovac, 12 – 19. jul 2918.

  1. Radionicu Sećanja koja otvaraju horizonte budućnostivodiće prof. Milena Dragićević Šešić i Jovana Karaulić (kontakt: jovanakaraulic@gmail.com);
  2. Radionicu Nova prošlost – genius loci VUČJE vodiće dr um. Svetlana Volic, (kontakt: volicsvetlana@gmail.com)

Planirano je da se prvi sastanak radionice održi u nekoj od prostorija u Leskovačkom kulturnom centru, a da naredna tri dana studenti rade na terenu u Vučju.

  1. Radionicu Urbani identiteti – savremene interpretacijevodiće doc. Biljana Branković i asistent Mirjana Milakić

(kontakt: biljana.brankovic@fpu.bg.ac.rsmirjanamilakic@gmail.com). Radionica će se velikim delom baviti javnim prostorima u Leskovcu.

  1. Radionicu muzičke kompozicijeGradska pesma vodiće prof. Branka Popović           (kontakt: branka@branka.rs)