Niš: „Brkovi“ u petak 08.06.2018. u Nišu!

Jedna od najvećih regionalnih koncertnih atrakcija, zagrebački “Brkovi”, nastupiće u Nišu posle tačno 3 godine. Koncert će biti održan ovog petka, 08.juna od 22 sata u dvorištu Univerziteta (Banovina). Biće ovo prvi samostalni koncert zagrebačkog benda u gradu na Nišavi, a nakon Zagreba i Beograda, očekuje se da ovo bude i njihov najveći samostalni koncert u dosadašnjoj karjeri.

Raduje me što ponovo nastupamo u Nišu. Ovo je naš drugi nastup u tom gradu. Opet u Banovini, ali ovaj put samostalno. U medjuvremenu smo od ljudi dobili gomilu poruka i poziva za gostovanje i eto to se napokon ostvaruje. Obići ćemo neka stara mjesta u gradu, a nadam se upoznati i neka nova., poručuje frontmen “Brkova”  Shamso69 pred predstojeći koncert u Nišu.

Na pomenutom koncertu, publika će biti u prilici da posluša presek najvećih hitova iz dosadašnje karijere benda, kao što su:” Bolje da sam s frendovima pio rujno vino”, “Samo pijan mogu”, “Nisam ja za tebe”, “Srećo laku noć, dobro jutro tugo”, “Znanac”, “Mala”,  “Tolerancija”, “Balkan star” i mnoge druge.

“Brkovi” su nastali 2004. godine i od lokalnog benda prerasli su u jedan od najtraženijih na ovim prostorima, a o njihovoj trenutnoj popularnosti najbolje svedoče unapred rasprodati koncerti u Novom Sadu, Kragujevcu, Pančevu, Zrenjaninu, Staroj Pazovi, kao i drugim gradovima.

Poslednjih godina su, kao što se može primetiti, izuzetno koncertno aktivni po celom regionu, a nedavno su posetili i Veliku Britaniju. Prvi put su nastupili u Londonu, dok su u Dablinu održali svoj drugi koncert u poslednje dve godine.

Zagrebački pank-folkeri iza sebe imaju šest studijskih albuma, a tokom ove godine objavili su tri singla/spota za pesme „Boli me“, „Sudbina“ i “Odlazim” koji su naišli na odličnu reakciju publike. Bend radi na novom materijalu i uskoro se mogu očekivati novi hitovi u njihovoj režiji.

S albumom se stiglo do najfinalnije moguće faze. Izbacit ćemo ga vrlo vrlo uskoro, ali još ne smijem reći točno kada. Bit će desetak pjesama. Mi smo jako zadovoljni kako album zvuči. Osim pjesme „Odlazim“ koja je laganija i tužnija, sve su pjesme žestoke. Mislim da će se fanovima svidjeti. “, otkriva basista “Brkova” Tomislav Kalousek-Tomac.

Ulaznice za niški koncert, mogu se kupiti  po pretprodajnoj ceni od 800 dinara u Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), Vintage Shopu (Davidova 9), pivnicama Nemir (Učitelj Tasina 17) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12). Na dan koncerta će koštati 1000 dinara.

Foto: Robert Pavić