Pola veka kulturnog centra u Vlasotincu

Nizom muzičkih, pozorišnih i filmskih predstava, Kulturni centar u Vlasotincu obeležiće u naredne dve nedelje pola veka postojanja i rada.

Program počinje u utorak 13. decembra u 18 sati koncertom Ansambla „Branko“ u sali Kulturnog centra, gde će se i odvijati celokupan program obeležavanja jubileja.

U petak 16.decembra i sredu 21.decembra, od 11 sati, Kulturni centar pokloniće mališanima dve predstave – najpre „Mačak u čizmama“, a zatim „Miki maus i novogodišnji haos“.

U ponedeljak 26.decembra premijerno će biti prikazan dokumentarni film posvećen jubileju „50 godina Kulturnog centra“, autora Nebojše Ilića Ilketa, a program svečanosti završava se u sredu 28.decembra novogodišnjim koncertom učenika Muzičke škole „Stanislav Binički“ odeljenja u Vlasotincu.

-Pola veka jedne ustanove kulture je izuzetno značajan jubilej i mi smo se potrudili da ga obeležimo na pravi način. Poklanjamo našim građanima niz priredbi kako bismo još jednom istakli značaj kulture u životu svakog čoveka – kaže v.d.direktora Kulturnog centra Maja Marković.

Kulturni centar formiran je 1972. godine. U njegovom sastavu nalaze se  Zavičajni  muzej i Informativni bilten Vlasina.