Sinoć u Leskovcu zavrešn 57. festival „Joakim Vujić“

Stručni žiri na 57. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, koji se sinoć završio u Leskovcu, za najbolju predstavu u celini proglasio je predstavu „Ako dugo gledaš u ponor“ Regionalnog pozorišta i Kulturnog centra u Novom Pazaru, pa će se dogodine 58. festival održati u tom gradu.

Ova predstva rađena po istoimenom romanu Enesa Halilovića osvojila je je još tri nagrade žirija. Njen reditelj Zlatko Paković nagrađen je za najbolju režiju, Marjan Todoroviću dobio je specijalnu nagrdau za tekst, a Božidar Obradović za origalnu muziku u predstavi.

Dodeljene su četiri ravnopravne glumačke nagrade i to: Suzani Grujić za ulogu Tereze u predstavi „Sećanje vode“, Dejanu Tončiću za ulogu u predstavi „Za sada je sve ok“ iz Kruševačkog  pozorišta, Rifatu Rifatoviću za ulogu u predstavi „Ako dugo gledaš u ponor“ i Stefanu Mladenoviću za ulogu popisivača u predstavi „Gde smo ono stali“ Narodnog pozorišta iz Niša.

Dodeljene su i četiri specijalne nagrade: Petri Dimitrijević za ulogu Ketrin u predstavi „Sećanje vode“, Božidaru Obradoviću za originalnu muziku u predstavi „Ako dugo gledaš u ponor“, Marjanu Todoroviću za tekst u predstavi „Gde smo ono stali“ niškog pozorišta, kao i Marku Radojeviću za ulogu momka i pesnika u istoj predstavi.

O nagradama je odlučivao stručni žiri u sastavu: Scenograf Miodrag Tabački, predsednik, glumica Danica Maksimović i reditelj Vladimir Lazić.

Dobtnici nagrada proglašeni su osme večeri festivala na kome je u čast nagrađenih i čast publike odigrana predstava „I to se zove ljubav“ Narodnog pozorišta Užice.