Vinski bal 5. i 6. avgusta 2022. u Vlasotincu

Najveća privredna, turistička i kulturna manifestacija u Vlasotincu, Vinski bal, ove godine biće održana u petak i subotu, 5. i 6. avgusta. Konkursi za najbolje pesme i karikature na temu vina i grožđa su završeni, a narednih dana žiri će ocenjivati vina vlasotinačkih domaćina.
-Ove godine svoja vina za takmičenje prijavilo je šest novih vinara, što nas posebno sve raduje. To pokazuje da napori zajednice da se očuva tradicija vinogardarskog kraja nisu uzaludni i da ovdašnji domaćini i dalje imaju volju, želju, ali i znanje da prave dobra vina – kaže direktor Turističke organizacije opštine Vlasotince Nataša Đokić Živković.
Prvog dana manifestacije, u petak, program počinje pripremom vlasinskog kotlića, nastavlja se plivanjem za vinsko burence, izložbom karikatura i degustacijom domaćih vina i tradicionalnih jela. Sve to će se dešavati pored Vlasine. Od 21 sat na Letnjoj pozornici nastupiće vlasotinačka grupa Ži(v)čani bend, a od 22 sata sledi koncert grupe Bajaga i instruktori.
U subotu, drugog dana manifestacije, čitaće se najbolje pesme na temu vina i grožđa, a tradicionalna svečana povorka krenuće u 19.30 sa platoa ispred zgrade opštine i doći će do glavne bine, gde će u 20 sati početi program završne večeri. Osim nagrada najboljim vinarima, biraće se i najlepša devojka Vinskog bala 2022. Oba dana nastupiće i mladi daroviti Vlasotinčani na harmonici i violini. Nakon vatrometa, koji je predviđen, za 22 sata, nastupiće Zorica Brunclik.