10. Festival amaterske pozorišne režije – FAPOR, 3. novembar 2022.

Svečano otvaranje 10. Festivala amaterske pozorišne režije – FAPOR, 3. novembar 2022. u 19 sati u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra uz podršku Grada Leskovca i Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije. Festival se održava u periodu 3-9. novembar 2022.

Jubilarni deseti FAPOR otvoriće glumac Slobodan Boda Ninković, nakon čega će publika imati priliku da pogleda predstavu NOĆ U KUĆI GOSPODINA KOLAKA u režiji irfana Mensura, igraju Slobodan Boda Ninković, Irfan Mensur i Vladimir Kerkez. Cena karte za ovu predstavu je 700 dinara.

Nakon pristiglih četrnaest prijava za selekciju festivala, selektor Miodrag Dinulović odabrao je pet predstava koje su uvrštene u takmičarski program. Ekipe dolaze iz Čačka, Užica, Trstenika, Beograda i Prijepolja.

Ovogodišnji žiri festivala radiće u sastavu Jana Maričić reditelj iz Beograda, Igor Pavlović glumac i reditelj iz Novog Sada i Maja Janković glumica iz Leskovca, umetnički direktor festivala je Dejan Tončić glumac.

Revijalno će na zatvaranju 9. novembra biti predstava SVAKO TO MRZI HLADNO u produkciji DrAmatera Leskovačkog kultunog centra.

U okviru pratećeg programa biće izložba fotografija MILOŠ ŽUTIĆ – GOSPODIN GLUME autorke Mirjane Odavić, Muzej pozorišne umetnosti iz Beograda,
Zatim izložba kostima autora Borisa Čakširana koji će ujedno 4. novembra održati i radionicu – predavanje u 12 sati.

Ove godine FAPOR je pripremio i program za najmlađe te će deci predškolskog uzrasta biti prezenotvana PRIČA O POZORIŠTU u utorak 8. novembra u 12 sati. O pozorištu će govoriti Maja Janković glumica.

Ulaz za sve programe je besplatan osim za predstavu na otvaranju NOĆ U KUĆI GOSPODINA KOLAKA gde je cena 700 dinara.