Bioskop LKC-a: Repertoar do 06.02.2019.

ALADIN I LETEĆI ĆILIM
Format: 2D
od 31.01. do 06.02.2019.
Projekcije filma od 17.00h
Napomena: 1. februara neće biti projekcije
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Trajanje filma: 81 min.
Žanr: animirani, fantazija
Režija: Karsten Kiilerich
Sinhronizovano

Sadržaj:
Aladin živi u Pjortu, malom pustom selu u Bulgislavu, zajedno sa majkom, ocem i kozom Rajkom. Pjort je lepo i zanimljivo mesto, ali vrlo malo, pa Aladin sanja o pustolovinama u velikom svetu koji se nalazi iza planina na horizontu. Aladinov otac uopšte ne podržava svog sina. Insistira da se smiri. Svet nisu pustolovine, nego opasnosti i ljudi iz malog mesta ne treba da se mešaju sa onima iz vanjskg sveta. Od dečaka se očekuje da pođe stopama svog oca i postane krojač. Kada Aladin dobije nepredviđenu šansu, on je zgrabi oberučke. Na fantastičnom letećem tepihu, koga je dobio od El Faze, Aladin sa svojom vernom prijateljicom kozom Rajkom, leti prema suncu sa zadatkom da vrati El Fazi izgubljeno unuče. Sultanov grad Peto je zaista nešto posebno – ogroman i haotičan, iza svakog ćoška vrebaju probisveti. Ali to ne sprečava naivnog seljačića Aladina da nastavi put na čarobnom tepihu.

Film: LEPTIR
Format: 2D
od 31.01. do 06.02.2019.
Projekcije filma od 19.00h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Trajanje filma: 136 min.
Žanr: drama
Režija: Michael Noe
Uloge: Charlie Hunnam, Rami Malek, Yorick Van Wageningen…

Sadržaj:
Henri „Papillon” Šarije je sitni kriminalac, pogrešno uhapšen i optužen za ubistvo koje nije počinio, te je osuđen na doživotnu kaznu u zloglasnoj zatvorskoj koloniji na Đavoljem Ostrvu u Francuskoj Gvajani. Odlučan da pobegne iz zatvora, udružuje se s ekscentričnim kriminalcem Lujem Degom (Rami Malek), koji u zamenu za zaštitu pristaje da finansira njegov beg.

GLASS
Format: 2D
od 28.01. do 30.01.2019.
Projekcije filma od 21.15h
Bioskop Leskovačkog kulturnog centra
Cena ulaznice 200 din.

Trajanje filma: 129 min.
Žanr: misterija, drama, naučna-fantastika
Režija: M. Night Shyamalan
Uloge: Bruce Willis, James McAvoy, Samuel L. Jackson…

Sadržaj:
Iz filma Nesalomiv, Brus Vilis se vraća kao Dejvid Dan kao i Semjuel L. Džekson kao Elajdža Prajs, poznatiji po svom pseudonimu gospodin Glas. Njima se priključuju iz filma Podeljen Džejms Makavoj, reprizirajući svoju ulogu Kevina Vendela Kramba i sve mnogobrojne ličnosti sa kojima živi i Anja Tejlor-Džoj kao lik Kejsi Kuk, jedini zarobljenik koji je preživeo susret sa Zveri.
Nadovezujući se na priču s kraja filma Podeljen, Glas pronalazi Dana u potrazi za Krambovom nadljudskom verzijom Zveri, u seriji burnih susreta, dok Prajs prvobitno tajnovito prisutan prerasta u organizatora sukoba koji čuva tajne pogubne za obojicu.