LKC: Predstava LUTKA, 20.03.2019. od 19.00 h

Sreda, 20.mart u 19 sati,

Kamerna sala Leskovačkog kulturnog centra

cena ulaznice 700 dinara

U komediji „Lutka“ muškarac kojeg je nakon sedmogodišnje veze ostavila devojka počinje živeti sa ženom-lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratorijI s namerom da usreći muškarca i ispunjava sve njegove želje. Kuda će ga sve njegove želje odvesti proverite u predstavi “ LUTKA”. Pomenutog mladića tumači glumac Bojan Dimitrijević, a android-ženu mlada glumica Nevena Vukes.

Komedija “Lutka” je najizvođeniji komad najprevođenijeg hrvatskog savremenog dramskog i romano pisca Mira Gavrana. Njegova dela su prevedena na preko 40 svetskih jezika, a izvedeno je preko 300 premijera njegovih komada širom sveta, a videlo ih je preko 3 miliona gledalaca.
Šta je to što “LUTKU” čini svima i svugde toliko zanimljivom?
Miro Gavran je uspeo ono što malo kome polazi za rukom. Pružio nam je izuzetno zabavan pogled na muško-ženske odnose, ne izostavljajući najdublje i najsuptilnije poniranje u problem za koji svi možemo da kažemo da smo stručnjaci. Ali i apsolutni početnici. Kao rezultat dobijamo urnebesnu komediju o najpopularnijoj temi na celom svetu, koja se tiče svih nas podjednako i u kojoj se svi rado prepoznajemo.