LKC: Veče Muharema Bazdulja KVADRATNI KOREN IZ ŽIVOTA

U utorak, 12. marta 2019. godine od 19 časova u Holu na sprtu Leskovačkog kulturnog centra će se održati veče istankutog književnika, filozofa, novinara i prevodioca MUHAREMA BAZDULjA pod nazivom: KVADRATNI KOREN IZ ŽIVOTA – razgovor o knjizi i nečemu još.

Muharem Bazdulj je rođen 1977. godine u Travniku. Diplomirao i magistrirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu engleski jezik, englesku i američku književnost.
Književne i publicističke tekstove Myharem Bazdylj objavljuje u mnogim časopisima i listovima u BiH, Srbiji i regionu. Knjige su mu prevedene i objavljene na nemačkom, engleskom i poljskom jeziku, a priče i eseji na još desetak jezika.
Objavio je sedam romana, pet knjiga priča, tri knjige kolumni, dve knjige eseja i jednu knjigu soneta.
Dobitnik dve najviše srpske novinarske nagrade: nagrade lista Danas “Stanislav Staša Marinković“, koja se dodeljuje za novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu, kao i nagrade “Bogdan Tirnanić“ Udruženja novinara Srbije, za najbolju kolumnu ili komentar. Pre toga, 2013. godine, dobio je i nagradu Društva novinara BiH za “najboljeg novinara u kategoriji tiskanih medija“.
Živi i radi u Srbiji od 2012. godine. Državljanin je Repyblike Srbije. 2016. godine.